header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jongste jeugd

Als je zoon of dochter 5 jaar is (peildatum 1 oktober) en wil starten met hockey dan kun je hem of haar direct aanmelden. Wat kun jij en je kind(eren) verwachten als lid van HC de Hoeksche Waard en spelend bij de Funkeys, Benjamins, in een F-team (7 jaar) of E-team (8-9 jaar). Dat lichten we hieronder graag toe, onderverdeeld naar de verschillende teams en onderwerpen.

Funkeys & Benjamins
De Funkeys zijn onze jongste leden. Voor hen is een programma waarin gewerkt wordt met verschillende materialen en spelvormen, zoals estafette en loopspellen met en zonder hockeystick. Daarnaast bieden we de basis van de hockeytechnieken spelenderwijs aan.

Vanaf 6 jaar (peildatum 1 oktober) stromen de Funkeys door naar de Benjamins. De Benjamins doorlopen wekelijks een oefeningenparcours, waar op een speelse manier de eerste stappen worden gezet naar juiste stickgreep, de bal spelen, stoppen en lopen met de bal. In deze categorie leren de kinderen basistechnieken om enerzijds uiteindelijk op een veilige manier een 1 tegen 1 situatie aan te kunnen, en anderzijds is het een voorbereiding op het 3 tegen 3-hockey (F-jes).Bij voldoende interesse doen de Benjamins mee met de Coolkids competitie op een aantal zaterdagen. Aan het eind van de Benjamin periode worden de F-teams ingedeeld op basis van een mix van vriendjes scholen en woonplaats.

De Funkeys en Benjamins trainen een keer per week op vrijdagmiddag.

F-teams
Vanaf de F-jeugd wordt in competitieverband gespeeld met 3-tallen. Vanaf de zaalcompetiei zullen de kinderen in principe als 6-tallen de competitie vervolgen. Nu de kinderen officieel deel gaan nemen aan de competitie is het tenue van de club ook verplicht. De F-teams spelen ook zaalcompetitie! De zaalcompetitie start in december. Voor de zaalcompetitie wordt een extra bijdrage gevraagd in verband met de zaalhuur. De F-teams trainen op het veld 1 keer per week. (Spel)regels 3-tallen

E-teams 6-tallen
De 6-tallen teams in de E-jeugd spelen competitie op een kwart veld. Voor deze teams geldt dat de kinderen onderling elkaar afwisselen als keeper. Hiervoor ontvangt ieder team een tas met keepersmaterialen. Ook voor de E6-tallen geldt dat de zaalcompetitie in december van start zal gaan. Voor de zaalcompetitie wordt een extra bijdrage gevraagd in verband met de zaalhuur. De E-teams trainen op het veld twee keer per week.(Spel)regels 6-tallen

E-teams 8-tallen
De kinderen spelen vanaf de 8-tallen op een half veld. Dit is de voorbereiding op het spelen op een heel veld. Voor die teams die geen vaste keeper hebben, blijft het roulatiesysteem nog gelden. Ook voor de E8-tallen geldt dat de zaalcompetitie in december van start zal gaan. Voor de zaalcompetitie wordt een extra bijdrage gevraagd in verband met de zaalhuur. De E-teams trainen op het veld twee keer per week.(Spel)regels 8-tallen

Trainers
Trainingen worden verzorgd door ouders en jeugdtrainers welke worden begeleid door een professionele trainingscoördinator.

Spelbegeleiding
Bij iedere wedstrijd wordt ook een spelbegeleider gevraagd, een van zowel het eigen team als van de tegenstander. Er wordt van alle ouders verwacht dat ze dit bij toerbeurt oppakken. Hiervoor stellen de teams zelf een schema op. Op deze manier kan men goed afwisselen en blijft iedere ouder ook de gelegenheid houden om naar een wedstrijd te kijken van zijn of haar kind. Belangrijkste rol als spelbegeleider? Veiligheid, sportiviteit en plezier! Bij de Jongste Jeugd geldt nog geen arbitrage, maar spelbegeleiding.